RO-luchtreiniger

Wat is het verschil tussen waterontharder en RO-luchtreiniger?

Met het brede scala aan opties die beschikbaar zijn voor waterzuivering, kan het maken van de juiste keuze een moeilijke taak zijn voor de meeste huiseigenaren. Het kiezen van het beste waterzuiveringssysteem zorgt ervoor dat u altijd schoon en gezuiverd water krijgt dat goed smaakt. Het is dus belangrijk om een ​​onderzoek te doen om te begrijpen waar u op moet letten bij het kopen van een waterzuiveraar voor thuisgebruik.

Huiseigenaren die de kwaliteit van hun water willen verbeteren, zijn vaak in de war over het verschil tussen waterontharder en RO-systeem. Om te weten welke de juiste optie is, moet men begrijpen wat elk van deze waterbehandelingssystemen doet en hoe zij u en uw gezin ten goede kunnen komen. Dit artikel helpt je om onderscheid te maken tussen de twee.

Wat is een ontharder? Wanneer is het nodig?

Een waterontharder is ontworpen om de hardheid (een combinatie van calcium- en magnesiumzouten) uit het water te verwijderen via een proces dat bekend staat als ionenuitwisseling. Hard water is water dat hoge concentraties opgeloste mineralen zoals magnesium en calcium bevat (tussen 120-180 PPM). Alles onder deze limiet is mild moeilijk, en over dit is heel moeilijk.

Wanneer is waterontharder nodig?

Grondwater (van boorputten, buisputten, handpompen en putten) is over het algemeen moeilijk van aard. Dit komt omdat water een universeel oplosmiddel is en de mineralen (calcium en magnesium) absorbeert terwijl het door de aardkorst en onder de grond reist.

Een waterontharder verzacht water door deze mineralen te vervangen door minder destructieve mineralen (natrium). Door de hardheid in het water vormt de kalk zich in leidingen, boilers of boilers. Deze schaal verkort de levensduur van deze producten. Lees de complete gids om te weten hoe hard water uw dagelijks leven beïnvloedt.

Wanneer is het RO-systeem nodig?

Zacht water uit een ontharder kan voor alle andere doeleinden worden gebruikt, behalve voor drinken. Dit water kan niet rechtstreeks voor consumptie worden gebruikt, aangezien een ontharder alleen de hardheid in water vermindert, maar de bestaande TDS-niveaus in water niet verandert. Het is verplicht om na een wasverzachter een RO-systeem te gebruiken om te drinken.

Hoe werkt een RO-systeem?

Het proces van het verwijderen van sedimenten en opgeloste vaste stoffen met behulp van omgekeerde osmose is vrij eenvoudig. Omgekeerde osmose werkt met behulp van een drukpomp die huishoudelijk water door een reeks filters duwt namelijk; sediment of koolstoffilter, RO-membraan en een post-filter met actieve kool. Dit zorgt ervoor dat alle onzuiverheden met succes worden uitgefilterd, waardoor u zuiver, goed smakend water krijgt voor consumptie.

RO-zuiveraars filteren 90% van opgeloste verontreinigende stoffen uit het filter of scheiden deze door het semi-permeabele membraan. Chemisch onveilig water heeft een nadelige invloed op de smaak van water en veroorzaakt ernstige gastro-intestinale problemen. Borewell (grondwater) / tankwater bevat meestal veel calcium, magnesium, natrium, ijzer, mangaan, bicarbonaat, chloride, sulfaat, nitraat en carbonaat. Dit wordt TDS (totaal opgeloste vaste stoffen) in water genoemd. Volgens de IS-normen wordt TDS boven 500 ppm niet aanbevolen om te drinken.

RO-waterzuiveringsinstallaties hebben ook lage productiekosten, ze zijn gemakkelijk te reinigen en te onderhouden en ze verbruiken minder energie in vergelijking met andere zuiveringsinstallaties. Bekijk voor meer informatie deze blog om alles te weten over RO-waterzuiveringssystemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *